中央空調系統冷氣工程
二月 8, 2018
冷氣工程知識-分離式冷氣機
二月 12, 2018
Show all

冷氣工程公司教您買冷氣

大家好!又係我,冷氣工程公司的麥師傅!前排我遇到一單冷氣過熱到著火的嚴重意外,好彩到最後都無人受傷。想避免發生類似的意外,其實好簡單,等我俾啲保養小貼士大家啦!炎炎夏日熱到融,唔少人已經用緊冷氣消暑降溫,不過大家都知道長開冷氣,電費一定唔平,而市面上的冷氣大致分為窗口式、分體式、變頻式、冷暖空調機等等,至於點揀先搵到部慳電又適合自己的冷氣機,一定要記低以下4個關鍵詞。

冷氣應該要進行定期保養,最好搵經驗豐富嘅冷氣工程公司每年檢查一次,千祈唔好嘗試自己清洗冷氣啊!唔小心嘅話可能會破壞到冷氣的零件,加速冷氣的老化,增加冷氣故障嘅機會。萬一唔好彩,真係發現運作中嘅冷氣出現異常現象,例如發出唔正常嘅聲音或者冒煙,我咃應該即刻熄冷氣同埋拔掉插頭,唔好強行繼續使用,以免對冷氣機造成更嚴重的損壞。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/lifestyle/20170613/bkn-20170613180441196-0613_00982_001.html

 

 

發表迴響

你的電子郵件位址並不會被公開。 必要欄位標記為 *